Natuur Reservaten

Bigi Pan

Bigi Pan is een beschermde Natuur Reservaat in Nickerie welke tot een van meest bezochte toeristische attracties in Suriname. Bezoek Bigi Pan om kennis te maken met de Flora en Fauna van de wilde kust. Bigi Pan welke letterlijk betekent (Grote Pan) is een zwamp met een rijke blologische verscheidenheid van dieren en Planten. Op dit natuur reservaat kunt u verschillende soorten vogels zien inclusief de rode ibis die trek van noord amerika naar het zuiden van de amerikas. Op Bigi Pan is er slechts beperkte accomodatie aanwezig middels huizen die midden  in zwamp zijn gebouwt.

Maak gebruik van de gelegenheid om dit Natuur reservaat in het district nickerie te bezoek, Eeen combinatie tour met het bezoek aan ons 2de grote stad Nickerie en mischien een korte reis naar het buurland Guyana is zeker een aanrader. Dit Natuur Reservaat  is ongeveer 3 uren westelijk rijden via de weg te bereiken. Kies ook andere bestemmingen uit onze reisgids.

Adembenemende atuur kust bos en zwampgebied

Galibi Natuur Reservaat

Galibi is een indiaans dorpje gelegen aan de marowijne rivier bekent als een natuur reservaat voor schildpadden in Suriname. Dit beschermd gebied is de broedplaats van verschillende Zeeschildpadden zoals de Aitkantie en de leatherback. Een bezoek aan dit natuurpark wordt u warm aanbevolen. Naast de schildpadden is er ruime gelegenheid op Galibi om kennis te maken met de lokale indiaanse bevolking die zich overwegend in dit gebied bevinden. Een combinatie met een bezoek van Frans Guyana maakt het bezoek aan dit natuur reservaat helemaal compleet.\

Kom en ervaar de worderbaarlijkheid van reservaat wanneer u in de nachtelijk uren op stap gaat, wanneer de zeeschildpadden land aandoen op Galibi om hun voortplanting en overleving veilig te stellen. Zeeschildpadden behoren tot de bedreigde dier soorten en worden ook alszodanig door de overheid beschermt. bezoek ook onze reis gids voor meer natuur reservaten om te bezoeken.

Indiaans dorp aan aan de marowijne rivier , thuis voor de Zeechildpadden

Galibi Natuur Reservaat
Raleighvallen en Voltzberg

Raleighvallen is een waterval gebied gelegen in de boven Coppename rivier in Suriname. Raleigh Vallen en Voltzberg behoren tot een van de meest bezochte toeristische bestemmingen in Suriname. Een bezoek brengt u door een adembenemend avondtuur door de Amazone regenwoud. Geniet van de Natuur, bos wandelingen , Kayaken en heerlijk zwemmen in de zoetwater rivier in Suriname. De natuurgeluiden van het omringend oerwoud van de Raleighvallen brengen u zeker tot rust.

Om een trip naar de Raleighvallen vallen te maken adviseren wij u gebruik te maken van een van onze reis gidsen of touroperators onze toerisme gids, die u vakkundig kunt begeleiden door dit natuur paradijs heen. Indien u wenst kunnen wij ook deze trip voor u organiseren tegen de beste prijzen die in Suriname wordt aangeboden. Maak contact met ons of info@surinamevakantie.net om uw tour naar de Raleigvallen zorgeloos te organiseren. Bezoek ook andere bestemmingen uit onze toeristengids

Natuur park in Suriname aan de boven Coppename rivier.

http://www.raleighvallen.com