Bezienswaardigheden

Afobaka Stuwmeer

Afobaka Stuwmeer is een kunstmatig aangelegde meer aan de boven Suriname rivier met een aantal toeristische atracties. Dit uitgestrekt stuwmeer is aangelegd om electriciet op te wekken voor de aluinaarde fabriek in Suriname. Nu is de Afobakka Stuwmeer een van de leukste attracties in Suriname waar de hengelsport wordt bedreven. Midden op de Afobakka Stuwmeer bevinden er zich eilanden zoals de Ston Eiland en Tonka Eiland die zijn omgebouwd tot toeristiche verblijven in Suriname.

De Afobaka stuwmeer met als begin lokatie de Afobaka Stuwdam is ongeveer een uur rijden van Paramaribo, waarna uw reis wordt overgenomen door een boot met een toeristische bestemming. DIt meer is rijk aan de piranja (pireng) en de Koebi en Tukunari Vissoort welke menig hengelsportĀ  bijkans elk weekend trekt naar dit Gebied.

Op de afobaka dam heeft u ook een grandioze uitzich op de afobakka stuwmeer en zijn uitgestrektheid met de fascinerende boomtoppen. Bezoek ook andere natuur atracties door een select te maken uit onze toerisme gids.

Suriname’s enige stuwmeer voor Hydro energie.

Dolfijnen in Suriname

Er bestaat al jaren de gelegenheid om dolfijnen in Suriname te spotten in hun eigen natuurlijke omgeving. De Dolfijn in Suriname wiens lokale naam is Profosu behoort totĀ  Sotalia guianensis welke uniek is voor de kusten van de amazone gebieden. Om de dolfijnen in Suriname te kunnen spotten moet je contact maken met een lokale touroperator die deze tour veelal combineerd met een bezoek aan de plantages op commewijne.

Deze tour wordt meestal gehouden in de middag uren waar via leonsberg een boot wordt gepakt richting de natuurlijke oorden van de dolfijnen in Suriname aan de monding van de Suriname rivier. Met Muziek en geluiden worden dan de dolfijnen aangetrokken en wellicht verschijnen die in grote getalen om voor u een onvergetelijke show op te zetten. De dolfijnen in Suriname zijn inmiddels gewend om een gedurende die tijd aanwezig te zijn om dezelfde plek om een spektakel voor u op te zetten.

Een overgetelijke ervaring is het inderdaad wanneer u de dolfijnen verlaat met als bestemming de oude polantages langs de commewijne rivier waar u u ook kunt meegenieten van andere natuur fenomenen zoals zonsondergang.De nachtelijke vooravond wordt gebruikt om kaaimannen te spotten in de zijkreken van de commewijne rivier voor nog meer avondtuur.

Een dolfijnen in Suriname tour is echt een aanrader voor een ieder die Suriname.Bezoek onze toerisme gids voor meer eco toeristische attracties in Suriname.Dolfijnen in Suriname

Beleef een overgetelijk avondtuur met dieren in het wild