Bestemmingen

Afobaka Stuwmeer

Afobaka Stuwmeer is een kunstmatig aangelegde meer aan de boven Suriname rivier met een aantal toeristische atracties. Dit uitgestrekt stuwmeer is aangelegd om electriciet op te wekken voor de aluinaarde fabriek in Suriname. Nu is de Afobakka Stuwmeer een van de leukste attracties in Suriname waar de hengelsport wordt bedreven. Midden op de Afobakka Stuwmeer bevinden er zich eilanden zoals de Ston Eiland en Tonka Eiland die zijn omgebouwd tot toeristiche verblijven in Suriname.

De Afobaka stuwmeer met als begin lokatie de Afobaka Stuwdam is ongeveer een uur rijden van Paramaribo, waarna uw reis wordt overgenomen door een boot met een toeristische bestemming. DIt meer is rijk aan de piranja (pireng) en de Koebi en Tukunari Vissoort welke menig hengelsport  bijkans elk weekend trekt naar dit Gebied.

Op de afobaka dam heeft u ook een grandioze uitzich op de afobakka stuwmeer en zijn uitgestrektheid met de fascinerende boomtoppen. Bezoek ook andere natuur atracties door een select te maken uit onze toerisme gids.

Suriname’s enige stuwmeer voor Hydro energie.

Bigi Pan

Bigi Pan is een beschermde Natuur Reservaat in Nickerie welke tot een van meest bezochte toeristische attracties in Suriname. Bezoek Bigi Pan om kennis te maken met de Flora en Fauna van de wilde kust. Bigi Pan welke letterlijk betekent (Grote Pan) is een zwamp met een rijke blologische verscheidenheid van dieren en Planten. Op dit natuur reservaat kunt u verschillende soorten vogels zien inclusief de rode ibis die trek van noord amerika naar het zuiden van de amerikas. Op Bigi Pan is er slechts beperkte accomodatie aanwezig middels huizen die midden  in zwamp zijn gebouwt.

Maak gebruik van de gelegenheid om dit Natuur reservaat in het district nickerie te bezoek, Eeen combinatie tour met het bezoek aan ons 2de grote stad Nickerie en mischien een korte reis naar het buurland Guyana is zeker een aanrader. Dit Natuur Reservaat  is ongeveer 3 uren westelijk rijden via de weg te bereiken. Kies ook andere bestemmingen uit onze reisgids.

Adembenemende atuur kust bos en zwampgebied

Blanche Marie Vallen

De Blanche Marie Vallen behoort ongetwijfeld tot een van de mooiste waterval in Suriname. Met zn ligging in de Nickerie rivier en is per auto en vliegtuig te bereiken. Bezoek de Vallen voor een ongekende schoonheid aan Natuur. Na een ongeveer 14 uren durende bus trip door de amazone oerwoud welke opzichzelf een avondtuur is.

Op de Blanche Marie Vallen kun je genieten van de rustgevendheid van de natuurijke omgeving met dieren geluiden in de bossen een het ruizen van de aanliggende en inmense Blanche Marie Valle. Waarlijk een paradijs op aarde waar alle natuur elementen samenvloeien tot een Paradijs op aarde. Bezoek onze toeristengids om een gids uit te kiezen om uw vakantie bij dit natuur oord door te brengen. Suriname Vakantie Netwerk biedt u professionele reis gidsen aan die uw vakantie naar de Blanche Marie Vallen tot een onvergetelijke zullen maken. U kunt ons ook mailen op info@surinamevakantie.net voor meer informatie.

een Natuur Paradijs in het midden van de Surinamse Jungle

http://www.blanche-marie.com
Dolfijnen in Suriname

Er bestaat al jaren de gelegenheid om dolfijnen in Suriname te spotten in hun eigen natuurlijke omgeving. De Dolfijn in Suriname wiens lokale naam is Profosu behoort tot  Sotalia guianensis welke uniek is voor de kusten van de amazone gebieden. Om de dolfijnen in Suriname te kunnen spotten moet je contact maken met een lokale touroperator die deze tour veelal combineerd met een bezoek aan de plantages op commewijne.

Deze tour wordt meestal gehouden in de middag uren waar via leonsberg een boot wordt gepakt richting de natuurlijke oorden van de dolfijnen in Suriname aan de monding van de Suriname rivier. Met Muziek en geluiden worden dan de dolfijnen aangetrokken en wellicht verschijnen die in grote getalen om voor u een onvergetelijke show op te zetten. De dolfijnen in Suriname zijn inmiddels gewend om een gedurende die tijd aanwezig te zijn om dezelfde plek om een spektakel voor u op te zetten.

Een overgetelijke ervaring is het inderdaad wanneer u de dolfijnen verlaat met als bestemming de oude polantages langs de commewijne rivier waar u u ook kunt meegenieten van andere natuur fenomenen zoals zonsondergang.De nachtelijke vooravond wordt gebruikt om kaaimannen te spotten in de zijkreken van de commewijne rivier voor nog meer avondtuur.

Een dolfijnen in Suriname tour is echt een aanrader voor een ieder die Suriname.Bezoek onze toerisme gids voor meer eco toeristische attracties in Suriname.Dolfijnen in Suriname

Beleef een overgetelijk avondtuur met dieren in het wild

Galibi Natuur Reservaat

Galibi is een indiaans dorpje gelegen aan de marowijne rivier bekent als een natuur reservaat voor schildpadden in Suriname. Dit beschermd gebied is de broedplaats van verschillende Zeeschildpadden zoals de Aitkantie en de leatherback. Een bezoek aan dit natuurpark wordt u warm aanbevolen. Naast de schildpadden is er ruime gelegenheid op Galibi om kennis te maken met de lokale indiaanse bevolking die zich overwegend in dit gebied bevinden. Een combinatie met een bezoek van Frans Guyana maakt het bezoek aan dit natuur reservaat helemaal compleet.\

Kom en ervaar de worderbaarlijkheid van reservaat wanneer u in de nachtelijk uren op stap gaat, wanneer de zeeschildpadden land aandoen op Galibi om hun voortplanting en overleving veilig te stellen. Zeeschildpadden behoren tot de bedreigde dier soorten en worden ook alszodanig door de overheid beschermt. bezoek ook onze reis gids voor meer natuur reservaten om te bezoeken.

Indiaans dorp aan aan de marowijne rivier , thuis voor de Zeechildpadden

Galibi Natuur Reservaat
Kwamalasumutu

Kwamalasumutu is een indianen dorp in het diepe binnenland van Suriname en Kwamalasumutu behoort tot een van de bekende Eco toeristische attracties in Suriname. Bezoek kwamalasumutu om de indiaanse civilisatie mee te maken welke zo min mogelijk is aangetast door de technische cultuur. Een 2 uur durende vliegtrip brengt u naar de hoofdorp , waarna uw avondtuur begint door het tropische regenwoud en savanne gebied van Suriname.

Ttypish net als andere indianen dorpen in Suriname aan de leiding een kapitein die her reilen en zeilen bepaalt over dat gebied. De reis is meerdaags en geeft ook de gelegenheid om andere leuke dingen te doen zoals, boswandelingen, hengelen, relaxen in de natuur, vogel spotten , bezoeken aan naburige dorpen en trips naar de maripkreek, stroom versnellingen (Sula’s)

Maak gebruik van een van de bekende reis gidsen in suriname om uw bezoek tot een grandioos succes te maken.

Onaangetast cultuur van de indiaanse inheemse bevolking in Suriname

Raleighvallen en Voltzberg

Raleighvallen is een waterval gebied gelegen in de boven Coppename rivier in Suriname. Raleigh Vallen en Voltzberg behoren tot een van de meest bezochte toeristische bestemmingen in Suriname. Een bezoek brengt u door een adembenemend avondtuur door de Amazone regenwoud. Geniet van de Natuur, bos wandelingen , Kayaken en heerlijk zwemmen in de zoetwater rivier in Suriname. De natuurgeluiden van het omringend oerwoud van de Raleighvallen brengen u zeker tot rust.

Om een trip naar de Raleighvallen vallen te maken adviseren wij u gebruik te maken van een van onze reis gidsen of touroperators onze toerisme gids, die u vakkundig kunt begeleiden door dit natuur paradijs heen. Indien u wenst kunnen wij ook deze trip voor u organiseren tegen de beste prijzen die in Suriname wordt aangeboden. Maak contact met ons of info@surinamevakantie.net om uw tour naar de Raleigvallen zorgeloos te organiseren. Bezoek ook andere bestemmingen uit onze toeristengids

Natuur park in Suriname aan de boven Coppename rivier.

http://www.raleighvallen.com
Whitebeach Suriname

Whitebeach Suriname is een zandstrand gelegen aan de linker oever van de Suriname Rivier,Whitebeach Suriname  is ideaal voor een dagje uit. Zon, Water en strand is er op Whitebeach in overvloed. Het is ook een een plek waar er vaker genoeg activiteiten worden ontplooit. Dus heb je een dagje vrij kies dan een uitje naar Whitebeach Suriname. Er bevindt zich een klasse restaurant en indien je dezelfde dag beslist om wat langer te blijven, is er mogelijkheid voor overnachting in luxe appartementen  of gewoon in een hutje langs de Suriname rivier. Een pier met mogelijkheden voor een boot trip, jet skieen en meer is ook aanwezig.

Boek van te voren uw accomodatie  en kies uit meerdere dagjes water en natuur parken in Suriname door onze toeristen gids te bezoeken.

een dagje weg , niet ver van het drukke stadsleven