Dolfijnen in Suriname

Dolfijnen in Suriname
Dolfijnen in Suriname

Er bestaat al jaren de gelegenheid om dolfijnen in Suriname te spotten in hun eigen natuurlijke omgeving. De Dolfijn in Suriname wiens lokale naam is Profosu behoort tot  Sotalia guianensis welke uniek is voor de kusten van de amazone gebieden. Om de dolfijnen in Suriname te kunnen spotten moet je contact maken met een lokale touroperator die deze tour veelal combineerd met een bezoek aan de plantages op commewijne.

Deze tour wordt meestal gehouden in de middag uren waar via leonsberg een boot wordt gepakt richting de natuurlijke oorden van de dolfijnen in Suriname aan de monding van de Suriname rivier. Met Muziek en geluiden worden dan de dolfijnen aangetrokken en wellicht verschijnen die in grote getalen om voor u een onvergetelijke show op te zetten. De dolfijnen in Suriname zijn inmiddels gewend om een gedurende die tijd aanwezig te zijn om dezelfde plek om een spektakel voor u op te zetten.

Een overgetelijke ervaring is het inderdaad wanneer u de dolfijnen verlaat met als bestemming de oude polantages langs de commewijne rivier waar u u ook kunt meegenieten van andere natuur fenomenen zoals zonsondergang.De nachtelijke vooravond wordt gebruikt om kaaimannen te spotten in de zijkreken van de commewijne rivier voor nog meer avondtuur.

Een dolfijnen in Suriname tour is echt een aanrader voor een ieder die Suriname.Bezoek onze toerisme gids voor meer eco toeristische attracties in Suriname.Dolfijnen in Suriname

Beleef een overgetelijk avondtuur met dieren in het wild