Afobaka Stuwmeer

Afobaka Stuwmeer
Afobaka Stuwmeer

Afobaka Stuwmeer is een kunstmatig aangelegde meer aan de boven Suriname rivier met een aantal toeristische atracties. Dit uitgestrekt stuwmeer is aangelegd om electriciet op te wekken voor de aluinaarde fabriek in Suriname. Nu is de Afobakka Stuwmeer een van de leukste attracties in Suriname waar de hengelsport wordt bedreven. Midden op de Afobakka Stuwmeer bevinden er zich eilanden zoals de Ston Eiland en Tonka Eiland die zijn omgebouwd tot toeristiche verblijven in Suriname.

De Afobaka stuwmeer met als begin lokatie de Afobaka Stuwdam is ongeveer een uur rijden van Paramaribo, waarna uw reis wordt overgenomen door een boot met een toeristische bestemming. DIt meer is rijk aan de piranja (pireng) en de Koebi en Tukunari Vissoort welke menig hengelsport  bijkans elk weekend trekt naar dit Gebied.

Op de afobaka dam heeft u ook een grandioze uitzich op de afobakka stuwmeer en zijn uitgestrektheid met de fascinerende boomtoppen. Bezoek ook andere natuur atracties door een select te maken uit onze toerisme gids.

Suriname’s enige stuwmeer voor Hydro energie.